CARLSHÄLLS GÅRD
Tel: 08-668 07 10

Karlshällsvägen 14
SE 117 33 Stockholm
Hitta hit>


Bästa Julbordsgäster !

Tack för ert intresse för Julbord här på Carlshäll !
Vi är tyvärr nödsakade att ställa in alla Julbord detta år på Carlshälls Gård då vi fått en vattenläcka i golvet under vårt kök.

Detta får till följd att köket måste tas ur drift snarast för att sedan vara avstängt för reparationer och upptorkning ett flertal månader framöver.
Vilket i sin tur dessvärre innebär att vi inte kommer kunna ha något julbord  alls detta olycksaliga år utan måste till vår, - och förstår vi även er, förtvivlan tacka nej till alla julbordsbokningar. Vi beklagar naturligtvis detta enormt men det är omständigheter ingen av oss kunde förutspå eller kontrollera men hoppas att vi i trots detta får välkomna er till Carlshäll år 2021 som vi hoppas blir ett bättre år än år 2020.

Året då inget blev sig likt.

Vad vi dock kan erbjuda istället är en julinspirerad 3-rätters julmeny....

serverad i Brännvinskungens Sal för sällskap mellan 30 – ca. 50/55 gäster. Endast ett sällskap vid vart tillfälle och antingen lunch, eftermiddag eller kväll. Ett unikt tillfälle som aldrig lär återkomma att med mindre sällskap få njuta en middag i vår stora festsal där vi annars välkomnar upp till 120 gäster ! 

Ni är självklart varmt välkomna att kontakta oss per e-post ifall ni önskar mer information, förslag på alternativa julbordskrogar eller redan nu boka julbord för nästa år 2021 för att försäkra er om önskad dag och sittning !  

Med vänliga hälsningar,
Långholmen 2020-10-08
Torbjörn Svensson & Pia Söderberg

Julbord på Carlshäll!

SÅ HÄR SKREV VI DAN-FÖRE-DAN EFTER FÖRRA ÅRETS JULBORDSSÄSONG;

- På landet mitt i Stan..                     

Nu har årets härliga Julbordssäsong lidit mot sitt slut och nästan alla kvällar och dagar har varit fullbokade ! 

Vi tackar alla trevliga Julbordsgäster för ännu en fantastisk julsäsong och ser redan fram emot att få välkomna er till nästa år ! Många har redan gjort sina bokningar, - så är tex Brännvinskungens Sal redan fullbokad tre kvällar i December 2020 ! Vi uppskattar särskilt alla som år efter år väljer att komma till oss för att inleda den riktiga julen och komma i rätt stämning, - vi har sällskap som varit här troget i 30 år ! 

Som vanligt kunde våra gäster anlända hit ståtligt med vår egen fint pyntade och mysiga julbordsbåt m/s Rödlöga från Klara Mälarstrand men en kopp varm glögg i handen.  Alltsomoftast dök traditionsenligt Brännvinskungens LO Smith upp tid efter annat även i år och välkomnade alla till sitt sommarresidens som han ägde för 145 år sedan.

Julbordet erbjöd i år ett antal nya innovativa rätter samt några härliga nya sillar ! Annars ville vi inte ändra på vår tradition av ett klassiskt svensk julbord.

Nytt för i år var att våra gäster kan för sittningar i Herrgårdsbyggnaden enkelt kan boka direkt on-line via kalendern på vår hemsida om man är max 12 gäster ! Hittar ni inte hitta plats där så maila eller ring oss direkt så kan vi se om vi har några extra platser att erbjuda i alla fall !

Varmt Välkomna till Carlshäll !


Här på Carlshälls Gård på Långholmen i Stockholm håller vi Julbordstraditionen högt när det gäller miljön, inramningen och julmaten. Här erbjuds ni ett genuint julbord med Tradition och Innovation. Julbord här på Carlshäll är en upplevelse som börjar redan vid resan hit. Du kommer med vår mysiga julbåt m/s Rödlöga (eller m/s Tranan om isen lagt sej) från Stadshusbron direkt till kajen nedanför herrgården. Ni får uppleva en trevlig och stämningsfylld båttur över Riddarfjärden samtidigt som ni avnjuter varm glögg och ser stadens ljus över Mälarens vatten. När ni kommer fram efter ca 15 min färd så väntar en kort promenad längs den marschallbelysta och julslingebelysta vägen upp till Carlshäll. Brännvinskungen LO Smith möter upp vid bryggan varje kvällssittning måndag - lördag och även vissa eftermiddagssittningar, - han är ibland på resande fot i brännvinsaffärer !  Fråga oss om du vill veta exakt vilka dagar  !!

Se våra filmer

Följ oss