Erik Söderlind, JazzgitarristVi ser verkligen fram emot att denna mästerlige gitarrist spelar för oss. Erik, som föddes 1981 i Kristianstad men växte upp i Linköping, fick sin första gitarr som sexåring och lärde sig själv genom att kolla in giganter som BB King och Eric Clapton.

 

Erik Söderlind, JazzgitarristFrån 10 årsåldern tog han lektioner i klassisk gitarr men blev jazzfrälst först på musikgymnasiet i Norrköping, bla genom att han på jazzklubben fick höra saxofonisten Nisse Sandström. De bägge blev vänner och Nisse introducerade Erik för många av hans musikervänner. 2001 flyttade Erik till Stockholm och började Kungliga Musikhögskolan. Efter examen är han en av landets mest eftertraktade gitarrister och har spelat med Jojje Wadenius, Magnus Lindgren, Max Schultz, Bernt Rosengren, Rigmor Gustavsson, Viktoria Tolstoy, Mikael Rickfors mfl.

 

Erik Söderlind, Jazzgitarrist2010 fick han "Alice Babs jazzstipendium" för att han har "stark känsla för och djup kunskap om gitarrens jazzhistoria. Han är också en superb stilist och gränsöverskridande improvisatör".
Kom och upplev denna unga begåvning som för kvällen har en ännu yngre begåvning, Leo Lindberg, med på orgel. Och den äldre begåvningen Janne Kullhammar på trummor.
Gitarr-/orgeljazz på högsta nivå i Brännvinskungens Sal