Till innehåll - Nedåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CARLSHÄLLS GÅRD
Tel: 08-668 07 10

Karlshällsvägen 14
SE 117 33 Stockholm
Hitta hit>


Uteservering, Södermalm  

Vill ni sitta på Södermalms mysigaste uteservering så ska vi komma på besök hos oss på Carlshälls Gård. Vi finns mitt i Stockholm på den lummiga ön Långholmen. Här byggde år 1837 arbetschefen vid Långholmsfängelset, Carl Modeer, en herrgård där han ville njuta sin ålderdoms höst. Han gav gården namnet Carlshäll och slog sig till ro med hustru och två kor. Under sommar så är vår uteservering öppen för allmänheten. Vi  serverar god mat och dryck som passar en mysig sommardag eller en middag i solnedgången över Mälarens glittrande vatten. 

Kontakta oss gärna innan eller besök vår hemsida för att se våra öppettider. 

En uteservering på Södermalm vid vattnet. 

 

Vi har en stor veranda som är vid vattnet vid Mälarens strand. Hos oss sitter du nästan som på landet vid en härlig sjö fast du är mitt i stan i Stockholm. Vi ligger nära Hornstull vilket betyder att du har nära till alla kommunikationer som tunnelbana, buss och taxi. Det går annars utmärkt att cykla, gå eller ta bilen hit också. Vi vill vara en uteservering på Södermalm som många på Södermalm och Stockholm går till när solen skiner. 

 

Lite om ”Brännvinskungen”

Grosshandlare Lars Ohlsson Smith är världens näst mest avbildade person i det att hans vinjett pryder medaljongen på halsen av varje Absolut Vodka butelj. Han köpte Carlshäll som sitt sommarresidens 1875 vid en tid då han var Sveriges förmögnaste person.

Under "Brännvinskungens" tid anlades de stora terrasserna på Carlshäll. Gårdens trädgård ansågs som den vackraste i Stockholm. Här fanns ovanliga växter och träd, exempelvis en Kaukasisk Vingnöt. L.O. Smith lät 1877 bygga till den västra flygeln med en musik- och biljardsalong, (nu kallad Brännvinskungens Sal). Det har idag resulterat i en mysig uteservering på Södermalm. 

L.O. Smiths ekonomi gick dock senare omkull och Carlshälls Gård på Långholmen blev så småningom vid förra sekelskiftet vårdhem, först i privat regi och senare för landstinget. 

 

Se våra filmer

Följ oss